Daisy Devente

Dag lopers!

Mijn naam is Daisy Devente, 36 jaar en ik ben al een flink aantal jaar één van de vaste trainers van onze Loopgroep Julianapark.

Mijn sportcarrière kwam pas laat op gang, zo na mijn studententijd en het rondreizen over de wereld. Hierna vond ik het hoog tijd om een aantal kilo’s kwijt te gaan raken. Wat ooit begon als een uitdaging door vrienden om deel te nemen aan de Dam tot Damloop eindigde jaren later veel sportiever. Inmiddels heb ik veel wedstrijden gelopen, van 5 km tot de magische marathonafstand (stand tot nu toe: 4 in totaal). Ook doe ik al vijf jaar mee aan de Roparun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel.

In 2009 ben ik voor de liefde verhuisd van Amsterdam naar Utrecht. Ik woon heerlijk met vriendlief, twee kids en kat in Zuilen. Marcel heb ik leren kennen in het Julianapark. Waar ik eerst een paar keer heb meegedaan als loper, vroeg hij mij al heel snel om de hardlooptrainingen te geven. Belangrijk vond ik om daar wel een opleiding volg te volgen en nu ben ik gediplomeerd hardlooptrainer (niveau BLT3) van de Atletiekunie.

Inmiddels geef ik niet alleen training op zaterdagochtend in het Julianapark, maar ook elke woensdagavond op de Atletiekbaan van Hellas in Overvecht.

Ik heb gemerkt dat ik het enorm leuk vind om voor de groep te staan, creatief te zijn in mijn trainingen en lopers te kunnen motiveren om meer uit zichzelf te halen. Ik roep altijd dat hardlopen voor een groot deel tussen de oren zit en dat is echt zo. Zo langzamerhand kan ik wel zeggen dat we een kleine hardloopfamilie hebben gecreëerd, met betrokken lopers. We komen elkaar ook tegen buiten het park, van de supermarkt tot bij de hardloopwedstrijden. Dat maakt trainer zijn extra leuk!