Beginnende hardlopers

Heb je altijd al eens willen hardlopen, maar is het er nooit van gekomen? Of loop je al hard, maar loop je minder dan 30 minuten achter elkaar? Dan ga je je vast thuisvoelen bij Loopgroep Julianapark!

Twee keer per jaar doen we voor lopers zoals jij een clinic: in het voorjaar en in het najaar. Veel enthousiaste lopers zijn je al voorgegaan én nog veel leuker; deze lopers zijn ook na de clinic enthousiast blijven hardlopen. Veel oud-clinic deelnemers trainen nu bij onze vaste loopgroep. Aanmelden voor de hardloopclinic kan onderaan deze pagina.

Hardloopclinic
De clinics worden gegeven door ervaren instructeurs (met bevoegdheid en Atletiekunie diploma). Plezier staat daarbij voorop, maar in de loop van die 10 weken kun je wel steeds verder en steeds langer hardlopen. Dat lukt je ook, omdat we je wekelijks ‘huiswerk’ meegeven: trainingen die je doordeweeks zelf kunt doen. Vind je het lastig om dat in je eentje te doen? In de clinic-groep is een hardloopmaatje gauw gevonden!

Sportief en gezond
Uiteraard besteden we ook aandacht aan alle facetten rondom hardlopen; denk aan kracht- en balansoefeningen, loophouding en loopscholing technieken. Bij hardlopen gaat het niet alleen om de sport, maar ook om je gezondheid. Daarom wordt onze hardloopclinic op alle mogelijke vlakken ondersteund door de fysiotherapeuten van UwFysio.

Na de clinic van 10 weken kun je blijven meetrainen in onze vaste loopgroep. Vele enthousiaste lopers zijn je al voor gegaan!

Samen sporten
De Dierenweide is onze uitvalbasis. Hier kun je je jas, sleutels en telefoon veilig achterlaten. Na afloop van de training is De Dierenweide de plek om even rustig bij te komen en na te praten met de andere deelnemers. Want behalve het krijgen van een betere conditie, draait het in de clinics vooral om het samen sporten. Oftewel: met je buurtgenoten lekker actief zijn.

Wanneer start de volgende clinic? 
Ook in 2024 organiseren wij natuurlijk weer onze hardloopclinics. Schrijf deze data alvast in je agenda:
* Zaterdag 9 maart 2024
* Zaterdag 21 september 2024

De clinic duurt 10 weken en is wekelijks op zaterdag van 09.30 – 11.00 uur.

Kosten
De kosten voor onze beginnersclinic bedragen slechts: € 45,00 p.p.
(Ook met de U-pas kun je bij ons terecht, de kosten zijn dan € 22,50 p.p.).

Wat kun je voor dit bedrag verwachten?
• 10 trainingen op zaterdag door professionele trainers.
• Presentatie & begeleiding UwFysio.
• Trainingsschema wekelijks per mail of via de appgroep.

We krijgen regelmatig de vraag van deelnemers of het klopt dat de kosten voor onze clinic zo laag zijn?! Ons antwoord hierop is ja! Wij vinden het vooral leuk om onze passie over te dragen, de buurt in beweging te krijgen en samen een hechte loopgroep te vormen. Dat doen wij al jaren en dat willen we ook graag zo blijven doen.

Aanmelden
Meld je nu (alvast) aan door een e-mail te sturen naar info@loopgroepjulianapark.nl of gebruik ons contactformulier. Een week voorafgaand aan de clinic ontvang je van ons nog een e-mail met uitgebreide details. Natuurlijk mag  je ons in de tussentijd altijd e-mailen voor vragen.