Sportief wandelen

Wil je fit worden of afvallen door middel van wandelen?
Wil je sterkere botten/spieren ontwikkelen door middel van wandelen?
Wil je ook de kans op hart- en vaatziekten verminderen door middel van wandelen?

En door te wandelen op een sociale manier aan je conditie werken? Lees dan nu verder!

Niet iedereen kan de belasting van hardlopen aan, daarom kun je ook bij onze loopgroep sportief wandelen. Wandelen met leuke en spierversterkende oefeningen tussendoor kan bijna iedereen! Laat je zeker niet afschrikken door het woord ‘sportief’, want ook voor deze groep geldt dat iedereen de aansluiting met ons kan maken. Wij zorgen ervoor dat je traint op jouw eigen niveau. 

Wat houdt sportief wandelen nu precies in?
Het is stevig doorwandelen, waarbij je alle spieren in je lichaam gebruikt. In plaats van gemiddeld 4 tot 5 kilometer per uur, loop je nu zo tussen de 5,5 en 7 kilometer per uur. Het calorieverbruik kan hierdoor wel oplopen tot 500 calorieën per uur.

Je hebt geen speciale apparatuur nodig en je traint lekker buiten in alle jaargetijden. Tijdens de training besteden we aandacht aan kracht- en spierversterkende oefeningen. Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met je voet zijn veel spieren tegelijkertijd actief.
Je hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. Je ademhaling wordt dieper, je bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot. De spieren in je schouders, rug, onderrug en buik activeer en versterk je extra bij deze beweging tijdens het lopen.

Na afloop van alle trainingen is er altijd een gezellig samenzijn bij de Dierenweide onder het genot van koffie/thee en/of een versnapering.

Wanneer kun je sportief wandelen?
De sportieve wandelgroep traint het gehele jaar door op dinsdagavond en op zaterdagochtend. Je kunt op ieder moment gedurende het jaar aansluiten, ervaring is geen vereiste.

DagTijdVerzamelpunt
Dinsdag19.30 – 21.00 uurThe Colour Kitchen
(Pr. Christinalaan 1 – Zuilen)
Zaterdag09.30 – 11.00 uurDe Dierenweide
Julianapark

Lidmaatschap
Onze loopgroep valt onder de vlag van Hellas Utrecht. De kosten voor het lidmaatschap bij Hellas gelden per 1 januari 2023. Stap je later in het jaar in, dan worden de kosten voor contributie naar rato berekend.

Kosten lidmaatschap Hellas Utrecht:
• Inschrijfgeld: € 15,00 (eenmalig)
• Bondscontributie Atletiekunie: jaarlijks ca. € 20,00
• Contributie Hellas Utrecht: € 30,00 per kwartaal (via de U-pas kan 50% van de contributie worden verrekend).

Natuurlijk begrijpen we als geen ander dat als je nieuw bent, je altijd eerst moet ondervinden of onze loopgroep bij je past. Daarom mag je altijd twee keer gratis meetrainen om naast het sportief wandelen ook de sfeer te proeven. En daarna hopen we natuurlijk dat je bij ons blijft en lid wordt! Een mooie bijkomstigheid is dat je als lid van Hellas, zonder kosten, ook kunt meedoen bij de andere (loop)groepen of oefengroepen van de recreatie afdeling.