Daisy Devente

Dag lopers!

Mijn naam is Daisy Devente, 39 jaar en ik ben al een flink aantal jaar één van de vaste trainers van onze Loopgroep Julianapark. Naast het training geven regel ik op de achtergrond ook de website, onze social media en de planning voor de trainers.

Mijn sportcarrière kwam pas laat op gang, zo na mijn studententijd en het rondreizen over de wereld. Hierna vond ik het hoog tijd om een aantal kilo’s kwijt te gaan raken. Wat ooit begon als een uitdaging door vrienden om deel te nemen aan de Dam tot Damloop eindigde jaren later veel sportiever. Inmiddels heb ik veel wedstrijden gelopen, van 5 km tot de magische marathonafstand (stand tot nu toe: 4 in totaal). Ook heb ik vijf keer meegedaan aan de Roparun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel.

In 2009 ben ik voor de liefde verhuisd van Amsterdam naar Utrecht. Ik woon heerlijk met vriendlief, twee kids en kat in Zuilen. Marcel heb ik leren kennen in het Julianapark. Waar ik eerst een paar keer heb meegedaan als loper, vroeg hij mij al heel snel om de hardlooptrainingen te geven. Ik vond het wel belangrijk om daar een opleiding voor te volgen en nu ben ik al geruime tijd gediplomeerd hardlooptrainer (niveau BLT3) van de Atletiekunie.

Ik heb gemerkt dat ik het enorm leuk vind om voor de groep te staan, creatief te zijn in mijn trainingen en lopers te kunnen motiveren om meer uit zichzelf te halen. Vandaar dat ik dan ook vaak de clinic trainingen doe. Ik roep altijd dat hardlopen voor een groot deel tussen de oren zit en dat is echt zo. Zo langzamerhand kan ik wel zeggen dat we een kleine hardloopfamilie hebben gecreëerd, met betrokken lopers. We komen elkaar ook tegen buiten het park, van de supermarkt tot bij de hardloopwedstrijden. Dat maakt trainer zijn extra leuk!