Marcel Uppelschoten

Ik ben Marcel Uppelschoten, looptrainer (niveau 4) in het Julianapark en trainer/coördinator bij de loopgroepen van atletiekvereniging Hellas.

Ik heb zelf een actief loopverleden. Tot mijn 29e gevoetbald bij Zwaluwen Vooruit en daarna gaan lopen en trainen bij atletiekvereniging Hellas. Nu 25 jaar later, 30 marathons en vele kortere wegwedstrijden verder, mag ik zeer tevreden zijn met de gelopen tijden van tien marathons tussen de 2:30 uur en 2:33 uur. Mijn snelste tijd op de 21 km is 1:10:34 en op de 10 km 32:10.

Mijn passie is overgegaan op het training geven en het begeleiden van lopers. Het maakt mij niet uit of het gaat over een beginnende loper of een snelle topatleet. Ik probeer echter zelf nog wel wat kilometers te maken en doe er wat actieve sporten naast, zoals: MTB, wandelen en ik ga naar de sportschool.

Inmiddels geef ik al ruim 20 jaar trainingen. Ik ben 14 jaar geleden begonnen in het Julianapark met clinics voor beginners. Eerst vanuit Run2Day en later op verzoek van de  Gemeente Utrecht en wijkbewoners uit Zuilen om ons te richten op de wijk.

Er werd nog niet veel gelopen in het Julianapark, maar dat was vanaf die tijd wel anders. Clinics met 50 deelnemers waren geen uitzondering. Na twee jaar kwam er wat meer tijd vrij op de zaterdagochtend en ben ik begonnen met de Loopgroep Julianapark.

Al snel had ik hulp nodig en Daisy was daar zeker de aangewezen persoon voor. Inmiddels hebben alle trainers de opleiding looptrainer 3 gedaan. Ons trainerscorps is ondertussen uitgegroeid tot zes vaste loop- en wandeltrainers met Daisy, Michael, Nermin, Vincent, Rózsi en ikzelf.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten in het Julianapark, waar we elke zaterdag  om 9.30 uur lekker gaan trainen.

Marcel