Marcel Uppelschoten

Ik ben Marcel Uppelschoten, looptrainer (niveau 4) in het Julianapark en trainer/coördinator bij de loopgroepen van atletiekvereniging Hellas. Ik woon zelf in Zuilen met Astrid en mijn 2 jongens Bobby en Danny.

Ik heb zelf een redelijk succesvol loopverleden. Tot mijn 29e gevoetbald bij Zwaluwen Vooruit en daarna gaan lopen en trainen bij atletiekvereniging Hellas. Nu 25 jaar later, 30 marathons en vele kortere wegwedstrijden verder, mag ik zeer tevreden zijn met de gelopen tijden van 10 marathons tussen de 2:30 en 2:33. Mijn snelste tijd op de 21 km is 1:10:34 en op de 10 km 32:10.

Inmiddels is mijn passie overgegaan op het training geven en het begeleiden van lopers. Het maakt mij niet uit of het gaat over een beginnende loper of een snelle topatleet. Ik probeer echter zelf nog wel mijn kilometers te maken.

Inmiddels geef ik al ruim 14 jaar trainingen. Ik ben 10 jaar geleden begonnen in het Julianapark met clinics voor beginners. Eerst vanuit Run2Day en later op verzoek van gemeente en wijkbewoners uit Zuilen om ons te richten op de wijk.

Er werd nog niet veel gelopen in het Julianapark, maar dat was vanaf die tijd wel anders. Clinics met 50 deelnemers waren geen uitzondering. Na twee jaar kwam er wat meer tijd vrij op de zaterdagochtend en ben ik begonnen met de Loopgroep Julianapark.

Al snel had ik hulp nodig en Daisy was daar zeker de aangewezen persoon voor. Inmiddels hebben alle trainers de opleiding looptrainer 3 gedaan. Ons trainerscorps is inmiddels uitgegroeid tot vijf vaste looptrainers (Daisy, John, Michael, Nermin en ikzelf).

Ik hoop jullie snel te ontmoeten in het Julianapark, waar we elke zaterdag  om 9:30 lekker gaan trainen.

Sportieve groet,

Marcel